5.12.17

Samoća je raskoš bogatih

Jednog ovoletošnjeg toplog avgustovskog jutra krenusmo nas troje u malu šetnju pre doručka. Namera nam je bila da obiđemo malo poluostrvo na čijem smo zapadnom delu bili smešteni, i da krećući se prvo na jug, a zatim istočnim delom na sever, zatvorimo krug i vratimo se pre nego što se probudi naš četvrti član.

Pogrešili smo već na prvoj raskrsnici i umesto da skrenemo desno, nastavismo ravno uzbrdo strmim, asfaltnim putem ubeđeni da je pravi.

Na kraju puta udobno se ugnezdio veliki, lepi i raskošni hotel pored čije glavne zgrade prođosmo krajnje nonšalantno kao dugogodišnji gosti osluškujući kako zveckanje pribora za jelo dopire sa terase na spratu. U dvorištu još ne beše nikoga ko bi nas izgrdio što se tu nepozvani muvamo, ili nam objasnio kojim smerom da nastavimo šetnju. Zato krenusmo sami da radoznalo ispitujemo stazice i vođeni malim plavim tablama na kojima je pisalo "Beach" da se spuštamo razgledajući usput sređene bungalove sa leve strane i kočoperni kosi lift, privremeno van upotrebe, s desne strane.

Odmah uz stazu raslo je razno cveće, neko u pravim bokorima, neko kao gusto žbunje. 

Samo je on rastao sasvim sam, uz druge, ali ne sa njima. Stajao je mlad, nejak i tako očigledno ponosan i prkosan među svim tim drugim cvećem, da si, hteo to ili ne, primećivao samo njega.

Afrički ljiljan (Agapanthus Africanus)




Nema komentara:

Objavi komentar