26.4.20

Prolećno spremanje: Ultimativni vodič za sređivanje računara

Proleće je stiglo, a ako želite da lepo majsko vreme dočekate sa sređenim i organizovanim računarom, savetujem vam da krenete na vreme, direktorijum po direktorijum. Samo pregledanje tekstova, brisanje slika i slaganje datoteka će vam pasti lakše i ići brže ako se u startu dobro organizujete. Taktika koja se pokazala kao najproduktivnija jeste čeklista. Zapišite sve biljčice koje ste tokom jeseni i zime ćušnuli po strani, uključujući i one koje ste gotovo već zaboravili, i onda čekirajte jednu po jednu kada ih završite. Ne samo da ćete na ovaj način sigurno srediti svaki čošak, već ćete se i osećati bolje, jer je psihološki efekat čekiranja obavljenih stvari sa liste dokazano sjajan način za podizanje produktivnosti.
- ideja preuzeta odavde

1. 

Direktorijum: Blog
Poddirektorijum: U radu
Datoteka: Žuti jasmin

Zimski (žuti) jasmin (Jasminum nudiflorum) je biljka koju sam primetila i slikala 24. februara u 15:55 vraćajući se sa posla kući. Na gotovo golim granama pomalo sramežljivo rasli su lepi žuti cvetovi dokazujući tvrdnju da priroda nikad ne miruje. 

Ovaj svake pažnje vredan prethodnik prolećnih lukovica i svima poznate forzicije, svakako je zaslužan što mi se činilo da je je tih nekoliko grmova zasađenih uz sam trotoar unelo duh proleća u ulično sivilo. 

Slagala bih kad bih rekla da me njegov miris pratio do kuće.
Zimski jasmin je naime jedina vrsta jasmina koja ne miriše.



Nema komentara:

Objavi komentar